Ez a trükk egé­szen meg­lepő, mégis nagy ra­jon­gója le­szel, ha ki­pró­bá­lod.

A fokhagyma a konyhán kívül is kiváló társad lehet. Méghozzá a kertben. Nem is hinnéd, milyen sok hasznát veheted. Íme a legjobb trükkök!

1. Tartsd távol a vakondokat

A vakond irtózik a fokhagyma erős szagától. Ezért nem kell vegyszerekhez vagy kegyetlen megoldásokhoz folyamodnod, ha el szeretnéd kergetni. Egyszerűen tegyél néhány zúzott vagy egész gerezd fokhagymát a járataikba, és már el is kerülik nagy ívben a kerted.

2. Óvd meg a gyümölcsfáidat

Ültess a gyümölcsfák köré fokhagymát, és ez nagymértékben csökkenti a betegségek kockázatát, távol tartja a kártevőket, egészségesek maradnak a növényeid és a rajtuk megtermő gyümölcsök.

3. Élvezd az intenzív rózsaillatot

Rózsaillat a fokhagymától? Bizony, jól olvastad. Ha a rózsa töve köré ültetsz fokhagymát, akkor az nemcsak megvédi a virágod a kártevőktől, a rózsa illatát erősebbé és intenzívebbé teszi.

4. Vesd be gombaölésre és lisztharmat ellen

Kiválóan segít a fokhagyma akkor is, ha már megtörtént a baj. Gombaölő szerként úgy tudod jól használni, ha összeturmixolsz 2 bögre vizet 2 fej fokhagymával és egy teáskanál mosogatószerrel, majd egy ruhán átszűröd és hozzáadod 4 liter vízhez. Lisztharmat ellen pedig 5-6 gerezd fokhagymát kell 1 liter forrásban lévő vízzel leöntened, majd 24 óra állás után tovább hígítanod 3 liter vízzel. Már mehet is a keverék a permetezőbe, a növényeid pedig a gyógyulás útjára léphetnek.

ripost


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!