Csongrád - Ép ésszel felfoghatatlan módon végzett R. Noémi (23) öt hónapos kislányával.

Az évek óta drogfüggő nő és élettársa annyi kábítószert adott a csecsemőnek, hogy a pici meghalt. Úgy tudjuk, az asszony azért adagolt a tiltott szerből a kicsinek, hogy nyugton legyen, amíg ő "vendéget fogad" az egyik panzióban. A szüleivel és testvérével élő nőnek a pici a harmadik gyereke volt.

- Borzasztó, ahogy élnek, a családból többen is voltak már börtönben - mesélte a nő famíliájáról egy neve elhallgatását kérő helybéli. - Noémi és a lánytestvére nem is titkolták, hogy a testükből élnek. Régóta drogoztak, arra pedig sok pénz kell. A legnagyobbat nem is Noémi neveli: a gyerek apja megszerezte a felügyeleti jogot, a középsőt pedig a nagymama gondozza. A testvére gyereke is tragikus körülmények között halt meg pár éve.

A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nő és élettársa egy hotelben voltak, amikor a gyerek megkapta a halálos adag kábítószert. A hivatalos állásfoglalás szerint kizárható, hogy természetes úton került a drog a csecsemő szervezetébe. Bár az eset még januárban történt, az asszonyt csak most tartóztatták le. Hogy miért, az egyelőre rejtély. Ahogy azt sem lehet tudni, hogy pontosan hogyan adta be a halálos adag drogot az anya a picinek. Ám a család ismerősei szerint először talán nem is gondolta senki, hogy bűncselekmény történt,írja a blikk.hu

A drogfüggő anya otthonában senki nem nyitott ajtót

- Nekünk ugyanis a nagymama azt mesélte, Noémi és a párja elmentek vacsorázni, és addig a szobában hagyták a gyereket. Mire visszamentek, a kicsi már nem élt, megfulladt a saját hányásában. Ám ezek szerint nem egészen így történt ez a rettenetes tragédia - csóválta a fejét az asszony.

Bár dr. Funk Sándor addiktológos több évtizede van az orvosi pályán, még nem találkozott ilyen esettel,írja a blikk.hu

- Bevallom, rettenetesen megrázott a történet. Véleményem szerint az anyuka valamiféle ópiátot adhatott a picinek, amitől légzéselégtelenség lépett fel. Egy csecsemőnek még annyira fejletlen többek között a mája is, hogy egy nagyon kevés adag is halálos lehet. Tapasztalatom szerint vannak olyan szülők, akik nagyon nehezen bírják a gyereksírást, és ilyenkor mindenáron szeretnék, ha elhallgatna a baba. Talán itt is ez történhetett - vélekedett a szakember. Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányág folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott felügyelete mellett.

Megszökött a kórházból az újszülöttel

Eltűnt egy 44 éves anyuka és újszülött csecsemője a szentesi kórházból. Szuromi Ágnes (44) egyetlen szó nélkül távozott, így senki nem tudja, hol tartózkodik. A rendőrség lapzártánkkor is nagy erőkkel kereste.

Kommentár

Egy anya soha!

Öt hónapos. Már rád nevet. Megismer, tudja, hogy te vagy az: ANYA. Ha megfogalmazni, kimondani nem is tudja, akkor is egyértelműen érzi: és megnyugszik, ha a karodba veszed. Gügyög és kacag rád és veled. Ha a mellkasodra fekteted, a szíved dobbanásának ritmusára alszik el. Meg sem kell pillantania, elég, ha az illatodat megérzi, és máris tudja: jön, aki enni ad, megszabadít a pisis pelenkától. Óv és vigyáz - akár az egész világ ellenében is. Öt hónap. Addigra már annyira kötődtök egymáshoz, hogy nem is tudod, hogyan léteztél azelőtt, amikor ő még nem volt. Mélypontok, kétségek, stressz és álmatlan éjszakák? Igen, vele jár. De bántani? Ártani neki? Veszélybe sodorni? Egy ANYA? SOHA!

Obreczány Éva, szerkesztő

Forrás: www.blikk.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!