Ez most tényleg ettől lehet?

A pajzsmirigy a nyelőcső két oldalán elhelyezkedő, pillangó alakú szerv. Két fontos hormont termel: athyroxint és a trijód-thyronint, melyek az alapanyagcsere szabályozásának lévén, a szervezet valamennyi sejtjének működésére hatást gyakorolnak.


Pajzsmirigy betegség több okból is jelentkezhet, kialakulásában fontos szerepet játszik az öröklött hajlam, bizonyos autoimmun betegségek, a fokozott stressz, életmódbeli tényez ők épp úgy, mint a túl kevés jód fogyasztás. A pajzsmirigy betegségei gyakran fordulnak elő nők körében, ennek egyik oka, hogy terhesség és szoptatás alatt megnő a szervezet jódszükséglete, illetve -különösen a fiús mamák esetében - hormonális tényez ők is hozzájárulnak a szülés utáni pajzsmirigy-gyulladás kialakulásához.

Az alábbi 8 tünet mind-mind pajzsmirigy problémát jelez, de az emberek többsége nem vesz róla tudomást!

Gyakori izom- vagy ízületi fájdalom: - Bizonyos esetekben megmagyarázható jelenség, azonban ha semmilyen kezelés hatására nem szűnik a fájdalom, akkor ajánlott felkeresni orvosunkat!

Puffadás és duzzanat: - A pajzsmirigy problémák gyakran vezetnek puffadáshoz és duzzadt, vizes archoz is egyaránt.

Remegés és a szorongás: - A pajzsmirigy hormonok befolyásolhatják a hormonok működését, amelyek okozhatnak koncentrációs zavarokat, megmagyarázhatatlan remegéseket és szorongás érzést.

Súly változások: - A hirtelen bekövetkezett súly gyarapodás, valamint a gyors fogyás szintén magyarázható a pajzsmirigy problémákkal. Ha ilyen eset áll fent, mielőbb keressük fel orvosunkat, hiszen ez magyarázatra és befolyásoló tényezőre szorul.

Rendszertelen menstruáció - Pajzsmirigy problémák szintén nagy hatással vannak a menstruációra is, bizonyos nők esetében vagy túl hosszú ideig elnyúló ciklust, vagy rendszertelen vérzést okoznak.

Változás a mentális funkciókban - A lecsökkent pajzsmirigy hormonok hatására állandó fáradtság és szédülés érzés tapasztalható.

Hőingadozás:- Abban az esetben, ha pajzsmirigy problémáink vannak, az emberek képesek összekeverni a hőmérsékletet, a hidegben melegség önti el őket, míg a melegebb levegőn hidegrázásuk van.

Hajhullás, arc sápadtság - A pajzsmirigy problémák is megnyilvánulnak hajhullásban, gyenge, törékeny és száraz hajban, valamint az arc hirtelen sápadtságában.

(tudasfaja.com)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!