Annak ellenére, hogy néha fájdalmat érzünk, időről időre teljesen normálisan érezzük magunkat, ezek az apró "betegségek" gyakran jelzései olyan állapotnak, amely azonnali orvosi ellátást igényel.

Vannak olyan fájdalmak, amikkel soha ne viccelj! Összegyűjtöttük azt a 10 titokzatos fájdalmat, amivel orvoshoz kell fordulni.


Mellkasi fájdalom
A mellkasi fájdalom a szívbetegség egyik első jele. A közelgő szívroham esetén ez a fájdalom nagyon éles lesz, és a karokra, vállakra, az alsó állkapcsokra és / vagy a torokra is kiterjed. Ha ilyen típusú fájdalmat észlelsz, azonnal fordulj orvoshoz.

Alsó hátfájás
Derék

Az alsó hátfájás gyakran jelzi a vese problémáját. Sőt, vesekövek jele is lehet. Ez a fájdalom önmagában is rossz, de sok kellemetlenséget okozhat. Vírusfertőzés vagy duzzadt vese esetén ez a fajta fájdalom fokozódik és tovább tart. A vese tumorok ugyanúgy fájdalommal járnak. Ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni az alsó-hátfájást.

Akut hasi fájdalom
Ha a nehezet ettünk, vagy az erős edzést tartottunk, akkor természetes, de ha nem történt ilyesmi, akkor a hasi fájdalom piros riasztás. Ugyanis a tüdőből, a méhből és a veséből jövő problémák mindegyike hirtelen hasi fájdalmat okozhat. Például az azonnali orvosi ellátást kívánó mellkasi ízületi gyulladást általában a jobb alsó negyedben jelentkező fájdalom jellemzi. A has jobb felső negyedében jelentkező fájdalom utalhat az epehólyag problémáira. Ezenkívül a felső részen fellépő fájdalom sérvre utalhat, míg a bélben jelentkező fájdalom a májgyulladás jele lehet.

Alsó lábfájás
Habár az alsó lábfájás a megerőltetett fizikai aktivitás, például a hegymászás eredménye lehet, súlyos állapotot is jelenthet, mint a mélyvénás trombózis (DVT). Ezt az állapotot a véredényekben történő szakadás okozza, ami véralvadáshoz vezet. A DVT-t a láb duzzanata jelzi.

Bizsergő érzések a karokban és a lábakban

A lábakban fellépő bizsergéz általában akkor következik be, ha túlságosan hosszú ideig szenvedünk korlátozott véráramlástól. Ez a kellemetlen érzés lecsökken, ha megváltoztatjuk helyzetünket vagy mozgunk.

Általános fájdalom
A szervezetben általános fájdalma, gyakoribb a nőknél, például a fibromyalgia növeli a személy érzékenységét a fájdalomra és a külső nyomásra. A legkedvezőtlenebb mellékhatás, amely ezt a feltételt előidézi, a rossz alvás. A depresszió növelheti a fizikai érzékenységet és indokolatlan fájdalmat okozhat a különböző testrészekben, beleértve a migréneket és a hátfájást.

Fájdalom a herékben
A testicularis fájdalmat számos betegség okozhatja, amely hólyagtól kezdve a rákig terjedhet. A herék fájdalmával jár az is, ha a spermiumcsatorna megcsavarodik.

A testicularis fájdalom akkor is megjelenik, amikor az epididim (spermagyűjtő és szállítási szerv) sérült. A herékben a dagadt a varicocelére (varikózus erek) is utalhat.

Erős fejfájás
Megmagyarázhatatlan vagy hirtelen fejfájás, különösen ha homályos látással társul, figyelmeztető jelzés lehet a közelgő stroke vagy iszkémiás szívbetegségre.

Fájdalom a szex közben
A medencei fájdalom, vagy kellemetlen érzés fordul elő a nemi közösülés során, a kismedencei gyulladásos megbetegedésre utalhat, amely a petevezetékek vagy a méh bakteriális fertőzéséből ered. A kismedencei gyulladásos megbetegedés hegesedést okozhat, vagy a legrosszabb esetekben a meddőséget, ezért ezt a tünetet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Prolongált ízületi fájdalom
Az ízületi fájdalom általában az osteoarthritis következtében alakul ki, amely rendszerint korral fejlődik ki. Azonban ez a lupus jele is lehet, amely autoimmun állapot, amely fokozza az ízületi fájdalmat, és általában krónikus fáradtságal, lázzal és hajhullással jár.

A reumatoid arthritis, egy másik autoimmun betegség, amely immunrendszer egyensúlyát teszi tönkre, amikor a test megtámadja saját szövetét, de a hepatitis is okozhat ízületi fájdalmat.

Ha a fenti tünetek bármelyikét észleled, haladéktalanul fordulj orvoshoz!.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!