Ilyen lesz az idei év a Dávid naptár szerint! Mutatjuk milyen télre, tavaszra és nyárra számíthatunk a híres magánmeteorológus szerint!

Dávid-naptár: ilyen lesz az idei tél - tavasz - nyár!


Több mint 40 éve foglalkozik a nyíregyházi mérnök, Dávid Mihály hosszú távú időjárás-előrejelzéssel, és jóslatait az egy ország követi.

A Dávid-naptár szerint igen változékony télre, sok hóra lehet számítani, március közepéig pedig állandó éjszakai fagyok várhatók. Nyáron a jelek szerint egész tűrhető, kibírható lesz a meleg, és a szép meleg idő egész szeptember végéig kitart. Sok hóra számít Dávid Mihály még most télen, de az hamar el is olvad a változékony időjárás miatt. Csupán március 20. körül köszönt be a tartós enyhülés, és már nem lesz fagy éjszakánként sem. A május és a június közepe tűnik csapadékosnak , de eltarthat akár július elejéig is az esős időszak.

Július második felében, és augusztus 10. és 25. között érdemes nyaralni menni Dávid Mihály szerint, már akkor, ha belföldön kívánjuk tölteni a szabadságunkat. Július 15. és augusztus 20. körül lehet számítani a legmelegebb napokra, de egészen szeptember végéig nagyon kellemes, 24-25 fok körüli nappali hőmérsékletekre lehet számítani.

Már 45 éve bújjuk a Dávid-naptárt!!!

2018. szeptemberben immár 81. születésnapját ünneplő Dávid Mihály 1972-ben, éppen 45 éve kezdett meteorológiai előrejelzéssel foglalkozni. A történet egyszerűen indult: lánya hazament az iskolából, elmesélte, hogy a tanár néni azt mondta, a Hold és a Föld "elég furcsán" jár egymás mellett, a Hold mozgatja a tengerek vizét, ebből lesz az áradás és az apály.

A gyerek megkérdezte az apját: és a levegőt mozgatja-e a Hold? Ő azt felelte: természetesen igen. Ebből indult a felismerése: ha mozgatja, akkor szabályos, ha szabályos, akkor pedig meg lehet érteni. Neki másfél év alatt sikerült. Akkoriban még elég gyenge volt az időjárás-előrejelzés. A tudomány akkori állása szerint szélhámos volt, aki a Hold járásával hozta kapcsolatba az időjárás-változást…

Nyomtatásban 1974-ben jelent meg az első Dávid-naptár. Akkor még maga sem gondolta, hogy életének további részében ez lesz a meghatározó tevékenysége.A magánmeteorológus becslése szerint prognózisa évente 200 ezer emberhez jut el. Az átlagembereken kívül az élet minden területén dolgozók keresik: esőköpenygyártók és -forgalmazók, csirkekeltetők, gazdálkodók, kereskedők. Mert például annak, aki déligyümölcsöt árul, tudnia kell, mikor kezdődnek a fagyok - a raktározás miatt.

A prognózis az egész Kárpát-medencére készül, sokan keresik a határon túl is.-írja a http://szabolcsihir.hu.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!