Ez vár ránk a héten.

Bár a naptár szerint már tavasz van, de az időjárás mégis téli hangulatú. Nagyon hideg az idő, és a hó sem tágít. Akik már várják a tavaszt fellélegezhetnek: a hétvégére már enyhülés várható.

Kedden keleten, északkeleten még kisebb havazás kialakulhat. Nyugaton, majd a középső országrészben már elvékonyodhat a felhőzet, helyenként előbújik a nap. Főként a Dunántúlon lesz szeles az idő. A fagyos hajnalt követően napközben -1, 5 fokos maximumokat mérhetünk.

Szerdán kisebb havazás főként a déli, délkeleti megyékben még előfordulhat. Az északias szél sokfelé lesz élénk, nyugaton és északkeleten erős, viharos széllökések lehetnek. A hajnal fagyos marad, délutánra viszont már szinte mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön megérkezik a napos idő, csapadék már nem valószínű, de az északkeleti szél még élénk marad. A hajnali -2, -10 fokról délutánra 1, 6 fokra melegszik a levegő. A folytatásban lassan enyhül az idő.

Pénteken és a hétvégén változóan felhős időre van kilátás, egyre több napsütéssel. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: vasárnap már 5-11 fok ígérkezik.

(Időkép)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!