Spitzer Gyöngyi, alias Soma Mamagésa mára megbocsátotta magának, hogy korábban egy olyan férfit választott, aki csúnyán átverte és elvitte az összes megtakarított pénzét. A spirituális tanító néha órákat sétál az erdőben, hogy végigvegyen mindenkit az életében, aki valaha megbántotta.


- Az egész világot behálózó mantra, amely szerint élem az életemet, négy gondolatból áll: sajnálom, bocsáss meg, köszönöm, szeretlek - kezdte a Lokálnak Soma Mamagésa, akit korábban énekesnőként ismert meg az ország, de az utóbbi években spirituális tanítóként könnyít az emberek lelkén.

- Lehet, hogy évekig fog tartani, de érdemes végigvennünk mindenkit az életünkben, és végigmondani ezt a négy gondolatot. A saját csoportomban is oktatom ezt. Ez egy nagyon durva és kemény folyamat, elképesztően nehéz szembenézni a múltunkkal, de én semmit sem akarok elvinni magammal öregkoromra, a halálom idejére. Sem lelkiismeret-furdalásokat, sem szégyeneket, sem fájdalmat… semmit - magyarázta Soma, aki elárulta, kivel volt a legnehezebb szembenéznie.

- A húszas éveim elején volt egy pasim, aki egy igazi energiavámpír volt, de akkor én ezt még nem tudtam. Mindig csak ígérgetett, és ezzel is fenntartotta az érdeklődésemet. Egy rafkós energiavámpír volt, én meg egy hülye kislány. Sajnos becsapott, és az akkor megtakarított összes pénzemet elvitte, amit soha többé nem láttam viszont. De nem is a pénz a lényeg ebben, hanem az, hogy mennyire kihasznált. Persze mindenhez két ember kell: egy, aki átver, és egy, akivel ezt meg lehet tenni. Tapasztalatlan voltam. Amikor ez a pasi került sorra a listámon, mire ezt úgy végig tudtam mondani, hogy tényleg segítsen rajtam a mantra, nagyon hosszú idő telt el. Mert ez a négy gondolat csak akkor ér valamit, ha komolyan gondoljuk. De míg eljutottam onnan, hogy sajnálom… (persze még én sajnálom, hogy lenyúltál és szemét voltál), bocsáss meg… (ó igen, még én kérek bocsánatot, hogy megloptál és megaláztál), köszönöm… (hát k.rvára köszönöm), odáig, hogy bocsáss meg, hogy rossz, de hasznos tanítóvá tettelek az életemben, köszönöm, mert ezeken át kellett esnem, és így érettebb lettem, hosszú volt az út. Lélekben és szó szerint is, ilyenkor ugyanis felveszem a bakancsot, hat-nyolc órán keresztül megyek egy erdőben, és minden egyes lépés egy szó ebből a négy gondolatból. De fontos tudni, hogy nem a férfinak bocsátottam meg, aki meglopott. Magamnak bocsátottam meg. Megértettem magamat, hogy miért ezt választottam, és őt is megértettem, hogy miért ezt kaptam tőle - tette hozzá Soma.

lokál

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!