Leszakadt az Oszter-tavak második gátja is

A helyiek ismét felrobbanhatnak majd a dühtől.

Még egy hónap sem telt el azóta, hogy Oszter Sándor diósjenői épített taván repedezni kezdett a rosszul megépített alsó gát, melyből végül egy darab le is szakadt, máris itt az újabb fejlemény. A jenőiek szerint illegálisan épített tórendszer felső tavának gátja is megrongálódott: gyakorlatilag darabokra tört és jelenleg is ömlik át rajta a víz.


Ezen a videón jól látszik mindkét megrongálódott gát és a tórendszer alsó tava. Az alsó gát március közepén repedt meg, miután Oszter munkásaival elzárta a zsilipet, hogy a tavaszi olvadás feltöltse a gigantikus tórendszert, ám a hanyagul megépített gát nem bírta el a víz súlyát. Ekkor vonultak ki tűzoltók, katasztrófavédők és speciális búvárok, hogy leengedjék a tavat. Ezen a felvételen az is látszik, hogy az alsó gát folyamatosan fogy, ahogy mossa alá a víz.

Mint megírtuk, a színész tavaly nyáron kezdett tórendszer építésébe a Jenői-patakon. A területhez és az építési engedélyekhez furcsa körülmények között jutott hozzá: még 2000-ben az önkormányzat egy határozatban a Jenői-patak egy szakaszát árokká minősítette, így az eladhatóvá vált Oszter részére az erdővel együtt. Patakként a területet nem lehetett volna eladni, hiszen minden édesvíz állami tulajdon. Az átminősítést követően Oszter Sándor beadta a kérelmét a telek megvásárlására, amit a patak keresztülszel.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!