Mindenki tudja a japán hölgyekről, hogy olyan ragyogó hófehér bőrük van, akár a fegér rizs. Szépségüket pont a rizsnek köszönhetik. Készítsünk mi is házilag erőt és ragyogó bőrt kölcsönző rizsvizet, hogy olyan arcunk lehessen, mint a keleti nőknek.

A rizs az egyik legszuperebb ápoló, éppen ezért rengeteg kereskedelmi szépészeti szer alapanyaga is. Nem hiába hívják a rizsvizet a japán nők titkának. A rizsvíz egyrészt tisztítja, élénkíti a bőrt, mivel olyan gazdag vitaminokat tartalmaz, mint például a B1, B2, C-és E. mellett pedig igen magas az ásványianyag tartalma is.

Egyszerűen megcsinálhatjuk házilag is.

Elkészítés: öblítsünk le kb. 3 evőkanál (negyed csésze jó minőségű organikus rizst), hogy leszedjük a piszkot a felületéről. Majd tegyük egy edénybe a rizst és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Minimum 2 órán át hagyjuk ázni, de az a legjobb, ha 8 órán át. Ilyenkor áznak ki belőle a fontos vitaminok és nyomelemek.

Szűrjük le és töltsük egy jól záródó fertőtlenített üvegbe, tartsuk a hűtőben. Minden reggel és este mossuk le vele az arcunkat. A rizsvíz hidegen tartva egy hétig is megőrzi minőségét.

nagyszerű hajöblítőként is: ragyogó, rugalmas és egészséges lesz a hajkorona tőle.

★ HA TETSZETT, LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!