Van egy népszerű mondás: "egy alma naponta távol tartja az orvost". Ez azért van, mert az alma tele van tápanyaggal. Ez a gyümölcs világszerte nagyon népszerű.

De tudtad, hogy az almahéj ugyanolyan tápláló? Az alma héja nagyszerű a bőr és a haj számára, és igazi fogyasztó csodaszer

Az almahéj előnyei

1. Míg az A-vitamin a bőrre és a látásra hat, a C-vitamin a legjobb tápanyag az immunrendszer erősítéséhez. Ugyanez a vitamin nagyon jó a bőrnek is. Az alma héja K-vitaminban és folátokban is gazdag.

2. Az alma héja jó forrása az ásványi anyagoknak. Az Illinois-i Egyetem szerint az alma héja olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, kálium, foszfor, folsav és vas. Az erős csontok és fogak fenntartásához a szervezet ásványi anyagokat, például kalciumot és foszfort használ. Továbbá az almahéj megfelelő mennyiségű cinket, nátriumot és magnéziumot tartalmaz.

3. Az alma héja fontos étkezési rost forrás. Az alma rosttartalmának körülbelül kétharmada a héjban van. A rostok jelenléte ideális a fogyáshoz. A szervezet zsírszöveteit célozza meg, és hatékonyan megtisztítja az immunrendszert.

4. Az alma héja az antioxidánsok legnagyobb természetes forrása. Ha olyan gyümölcsöt keresel, amely antioxidánsokat tartalmaz, mint a fenolsav és a flavonoid, válaszd az almát. Az antioxidánsok védelmet nyújtanak a mérgek, a szabad gyökök és a káros molekulák ellen. Az almahéj hatástalanítja a szabad gyököket, amelyek gyakran egészségügyi rendellenességek kialakulásához vezetnek. Ezért rendkívül fontos naponta egy almát elfogyazstani, hogy megelőzzön olyan betegségeket, mint a szívroham és a cukorbetegség.

5. Csodálatos alma illóolaj. Felejtsd el a légfrissítőket, amelyek gyakran kellemetlen illatúak. Párolj a tűzhelyen egy kevés almahéjat, hogy a frissen sült almás pite illatát előcsalogasd belőle. Egyszerűen helyezd a héjat egy vizes fazékba, és adj hozzá fahéjat. Ez nagyszerű módja annak, hogy megszabadulj a fűszeres ételek szagától.

Az alma további előnyei

fogyás

Az alma vízben és rostokban gazdag. Akik az étkezést megelőzően alma szeleteket fogyasztottak egy tanulmányban, jóllakottabbnak érezték magukat, mint azok, akik nem kaptak belőle. Az alma eltelít, mivel kevésbé kalória gazdag, de tele van rostban, és eltelíti a gyomrot. Ezenkívül bizonyos természetes vegyületeivel is elősegítheti a fogyást.

Az alma segít megelőzni a magas vérnyomást

Mivel az alma magas káliumtartalmú, ezért segít a vérnyomás szabályozásában, csökkenti a stroke kockázatát.

emésztés

Az USDA szerint egy nagy alma a napi ajánlott diétás rost bevitel 20% -át teszi ki. A rostok segítenek az emésztési folyamat javításában. A rendszeres rostbevitel biztosítja a zökkenőmentes bélmozgást és megelőzi a székrekedést, a hasmenést, az irritábilis bél szindrómát (IBS) és más gyomorbetegségeket.

Fehérebb, egészségesebb fogak

Az alma nem helyettesíti a fogkefét, de a harapása és rágása növeli a száj nyáltermelését, csökkentve a fogszuvasodást a baktériumok szintjének csökkentésével.

Az alma segít csökkenteni a koleszterint

Egy közepes alma 5 gramm rostot szállít, többet, mint a legtöbb gabonaféle. A pektin megakadályozza a koleszterin felhalmozódását az erek falaiban, ezáltal csökkentve az atherosclerosis és a szívbetegségek kockázatát.

vérszegénység

Az alma azért hasznos, mert vasat tartalmaz. Az alma nemcsak megakadályozza az anaemiát, hanem az alapvető szervek megfelelő oxigénellátását is biztosítja a testben lévő vörösvértestek számának növelésével. Ez javítja a vérkeringést is.

Az immunrendszer

A C-vitaminban gazdag alma, az antioxidáns vegyületek és a fehérje fontos szerepet játszhat a megelőzésben, az immunitás fokozásában és az izomtónus javításában. Segít a szervezet méregtelenítésében és az általános egészség javulásában.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!