Fiatalon mindenki jobban néz ki. Andy Vajna saját honlapján, az andyvajna.hu-n tette közé ezt a sok évtizeddel előtti fotót.

"A 70-es évek elején jártam először a cannes-i filmfesztiválon, azóta egyszer sem hagytam ki. Cannes-nak sokat köszönhetek, itt ismertem Mario Kassart, akivel elindítottuk közös filmes vállalkozásunkat, a Carolcot" - mondja Andy Vajna.

A producer ebben az időszakban Hong Kongban élt és a Panasia Films Limited nevű vállalkozása beindításával foglalkozott. Cannes-ba azért utazott, hogy filmforgalmazási jogokat vásároljon az ázsiai piacra.

"Teljesen felkészületlen voltam, senkit nem ismertem, még szállást sem foglaltam. A véletlennek köszönhető, hogy a repülőn találkoztam Irvin Shapiro amerikai producerrel, filmforgalmazóval, akinek volt egy plusz szobafoglalása, amit felajánlott nekem, így végül a Carlton Hotelben tudtam megszállni, ami a legjobb helynek számított" - emlékszik vissza Andy Vajna.

Shapiro mutatta be aztán Vajnát több külföldi filmforgalmazónak, és később így ismerte meg későbbi partnerét, Mario Kassart, akivel először filmjogok megvásárlásában dolgozott együtt. 1976-ban együtt alapították meg a Carolcot és közösen több sikeres filmet is (köztük a Rambo és a Zenedoboz című alkotást) készítettek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!