Először is meg kell értened, hogy sok szakember szerte a világon azt mondja, hogy az életkorunkkal változik az ajkunk színe, és az évszakokkal is. A tél folyamán száraz és repedezett lehet, de a száraz vagy repedezett ajkak lehetnek valami komoly baj jelei is.

Az ajkai teltek, amikor fiatalok vagytok, és szép rajtuk a bőr, de ahogy az életkorunk halad előre, az ajkak színtelenebbé válnak, vékonyak lesznek, és szárazak.

Tudtad, hogy a szájad a hagyományos kínai orvostudomány szerint árulkodik az egészségedről? Igen, az ajkak színe elmondhatja, hogy mi történik a testben, milyen a szervek vagy a vér egészsége, hőmérséklete. Így határozhatunk meg néhány általános egészségügyi problémát az ajkak természetes színének figyelésével:

1. Halvány ajkak

Kérjd meg orvosodat, hogy végezzen vérvizsgálatot, ha észrevetted, hogy az ajkaid halványak. Ez komoly vérszegénységet jelezhet. A vörös hús, a sötét zöld zöldségek és datolya ilyenkor ajánlott.

Ha ajkaid nagyon sápadtak, a testben túl sok a hideg vagy "yin" energia, ami lassú emésztést és hideg végtagokat eredményez. Melegítő ételeket, például sertés-, bárányhúst, sütőtököt és málná fogyaszthatsz a test felmelegítéséhez.

2. Fényes, vörös ajkak

A piros ajkak arra utalnak, hogy nem működik tökéletesen a máj és a lép. Pitypang tea, krizantém tea és savanyú dinnye fogyasztásával tisztítsd meg a májadat. Hasznosak még a zeller és a méz. A korai lefekvés és a stresszmentes élet helyreállíthatják a máj működését.

3. Lila vagy kék ajkak

A lila vagy zöldes színű ajkak szív- és légzőrendszeri problémát jelenthetnek. Ebben az esetben fordulj orvoshoz. Ez azt is jelenti, hogy a szervezetben nem megfelelő a vérkeringés. Ha az ajkaid körül zöld vonal van, akkor az a lép körül a vér rossz áramlását jelenti.

4. Sötétvörös, feketés ajkak

Nagyon óvatosnak kell lenni, a sötét ajkak azt jelenthetik, hogy az emésztőrendszered túl van terhelve. Joghurt és édes burgonya fogyasztásával tisztítsd meg a gyomrot. Igyál reggelente meleg vizet citromlével. És kerüld a feldolgozott és gyors ételeket, amíg az emésztés visszaszerzi az egyensúlyát. Az emésztés elősegítése érdekében rostokban gazdag zöldségeket, párolt zöldségeket és gyümölcsöt fogyassz.

5. Sötét piros vagy lila vonal az ajkak körül

Az ajkakon megjelenő természetes sötét ajakvonal azt jelzi, hogy a test energiaegyensúlya kimerült. A kiegyensúlyozás legjobb módja az, hogy néhány napot pihensz és vigyázol az egészségedre, csökkentve a stresszt.

6. Rózsás ajkak

A rózsaszín ajkak kiegyensúlyozott, egészséges testet mutatnak. Ez azt jelenti, hogy mindent helyesen csinálsz, hogy és betartoda testednek megfelelő étrendi és fitneszszokásokat.

Az ajkak alakjának jelentése!

Természetesen teljes ajkak. Ez az ajakforma azt mutatja, hogy empatikus személy vagy, aki erős szülői ösztönökkel rendelkezik. Azok az emberek, akiknek ilyen a szája, szeretnek másokat védelmezni; gondoskodó, önzetlen természetük azt jelenti, hogy gondoskodnak másokról és élvezik ezt. Szeretnek szoros baráti kapcsolatokat fenntartani.

Vékony felső és alsó ajkak. A vékony ajkú nők magányosak és félénkek. Introvertált személyiségük miatt nagyon önállóak; szívesen vannak egyedül, és teljesen elégedettek a függetlenségükkel.

Bár a kapcsolatokban talán nem olyan kényelmesen élnek, mint a természetesen teltebb ajkú emberek, ez nem jelenti azt, hogy nem tudnak partnerként élni.

Ajkak csúcsos Ámor csücsökkel. Az embereket, akiknek van ilyen csúcsos Ámor csücsök a száján, kreatívak; folyamatosan törekszenek az önkifejezésre, produktív és kreatív személyiségek. Nagyszerá kommunikátorok, jól fejezik ki magukat, és az emberekkel igen jól bánnak,

Közepesen vastag száj: A normális ajkakkal rendelkező emberek, akiknek nem telt vagy vékony a szája, kiegyensúlyozottan élnek és elvégzik, ami rájuk hárul. Logikusak, és jól megértik más emberek gondjait.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!