Az ország valószínűleg legismertebb magánmeteorológusa, Dávid Mihály elmondta, hogy megfigyelési alapján milyen télre kell majd számítanunk.


Figyelem!!

Dávid Mihály szerint november végén átlagos, a hónapra amúgy is jellemző időjárásra van kilátás: azaz egyre inkább hűl a levegő, a hónap végétől megjelennek az éjszakai fagyok, s nappal sem lesz 10 foknál magasabb a csúcshőmérséklet. Sőt, a hónap vége felé egyre inkább hidegebbre fordul.

Decemberben szintén átlagos időjárással kalkulál Dávid Mihály, ami a gyakorlatban azt jelenti, napközben pár fokkal fagypont felett, éjjel az alatt lesz, egész a hónap kétharmadáig. Azután komolyabb lehűlés kezdődik. Arra, hogy lesz-e hó karácsonykor, Dávid Mihály annyit felelt, az nem teljesen biztos, hogy lesz csapadék, ám ha igen, akkor az hó lesz, ami meg is marad, mert hideg lesz az ünnepnapokon.


A tél leghidegebb napjaira január első két hetében és február 10-e körül kell számítani. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15-20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé. Ezeket a periódusokat enyhébb időszakok követik, majd március első felében ismét hidegre fordul, éjjel még rendszeresek lesznek a fagyok, s csak március idusa után mutatkoznak majd a kikelet első jelei.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!