Dolly és Schütz Ila testvérek voltak? - ezzel a címmel került fel a hétvégén egy cikk az internetre. Az olvasók felbolydultak. Egyes kommentelők biztosan állították, hogy a hír igaz.

Városi legendaként ke­ring, hogy az elhunyt színésznő Schütz Ila és Dolly külső hasonlósága nem véletlen, testvérek voltak, csak titkolták. A pletyka azért merült fel a napokban újra, mert egy internetes oldalra felkerült kettejük közös produkciója. Az 1987-es szilveszteri műsor felvétele, amelyen Schütz Ila és Penczi Mária, azaz Dolly elénekelték az Elpattant egy húr című dalt.


A legendás komika olyan jól alakította a szerepét, hogy futótűzként terjedt el a pletyka: a két művésznő valójában testvérpár, és így akart üzenni a rajongóknak. A suttogásokat erősítette, hogy Dolly sokáig nem árulta el senkinek az anyakönyvezett nevét, így könnyen hihették, hogy ugyanaz a családneve, mint a színésznőnek. A pletyka idővel abbamaradt, és Shütz Ila 2002-es öngyilkossága után feledésbe merült. Egészen idáig, ugyanis a felvétel előkerült, a legenda pedig újra fellángolt.

A Bors azt kérdezte az énekesnőtől, mit szólt ő és Ila a tényként kezelt szóbeszédhez.

- Sajnos nem volt a testvérem, de nagyon szerettem és tiszteltem - kezdte lapunknak az énekesnő, majd elárult egy kulisszatitkot. - A hasonlóságot olykor kihasználtuk. Gyakran előfordult, hogy amikor autogramot kértek tőlünk, ő úgy írta alá, hogy Dolly, én pedig úgy, hogy Schütz Ila. Nagyon aranyos nő volt, sajnálom, ami történt vele.

Színpadi románc

Schütz korának egyik legnagyobb komikája volt, számtalan színdarabban és filmben szerepelt. Több mint háromszázszor alakította Doris szerepét Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt! című darabjában Sztankay István partnereként. Saját elmondása szerint egymásba is szerettek. Utolsó éveiben depresszió gyötörte, 2002-ben pedig férjéhez hasonlóan önkezével vetett véget életének.

bors


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!