Minden holland így nyitja ki az ajtót… ha megtudod az okát, te is ezt fogod tenni!

A kerékpárosok is a forgalom részei, azonban ők gyakran veszélynek vannak kitéve. Egy autó vezetője, vagy utasa, amikor hirtelen kinyitja az autó ajtaját pont a kerékpáros előtt, akkor esélyt sem hagynak a kerékpárosnak, hogy elkerülje a veszélyt. Az ilyen figyelmetlenségek is olyan súlyos balesetet okozhatnak, amely sajnos igen gyakran halálos kimenetelűek.

Azonban ez a gyakori baleset egy egyszerű trükkel könnyen elkerülhető.

Nem tudom, látott-e már holland sofőrt kocsiajtót nyitni belülről. Merthogy amikor a holland az út szélén leparkol, leállítja a motort, akkor nem a bal kezével nyitja ki a kocsiajtót, hanem a másikkal.

Ez a furcsa mozdulat igen hasznos tud lenni a biciklisek, a sofőr és az autó épsége szempontjából. Ha ugyanis jobb kézzel nyitjuk az ajtót, mindenképpen egész testünkkel el kell fordulnunk, így óhatatlanul is oldalra és hátra nézünk, azaz csak akkor nyitjuk ki az ajtót, ha nem jön mellettünk senki.

Hollandiában ezt a mozdulatot az autóvezető oktatók mindenkinek meg is tanítják. Nálunk azt tanítják, hogy kiszállás előtt bele kell nézni a visszapillantó tükörbe. A biciklisek érdekében azonban sokkal jobb lenne, ha mi is a holland mozdulatot alkalmaznánk! Tehát legyen szíves belenézni a tükörbe, vagy ha trehány, használja a jobbkezét!

A kérdés csak az, hogy vajon mennyi időnek kell eltelnie, ameddig Magyarországon is bevezetjük ezt a holland szokást!Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: buzzblog.eu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!