Dr. D.C Dulcan szerint a sok idegeskedés, a félelem, az irigység, a féltékenység és a bizalomhiány és minden más rossz érzelem savassá változtatják a szervezet pH értékét, ami rengeteg betegséghez vezethet. A depresszió mellett más betegségek is kialakulhatnak. Tudtad, hogy a félelem szörnyen rossz hatással van a szervezetre? Avicenna egy ketrecbe zárt egy bárányt, mellé egy másik ketrecbe egy farkast. A bárány rövid idő alatt meghalt a stressztől. Minden lelki gond betegséghez vezet, ami akár rögtön, vagy később is kitörhet a lehangolt személyen.


Az érzelmekkel nem lehet játszani, hogyan védekezhetünk a rossz dolgok ellen?

Meg kell próbálni nem idegeskedni. Amikor valaki megbánt, próbálj meg neki megbocsájtani, gondolj arra, hogy egyszer majd ő is megérti, hogy milyen rossz érzés, amikor valakit bántanak. A megbocsájtás a szervezet pH értékét normálissá változtatja. Nem lehet elkerülni minden rossz érzést, de tisztában kell lenni vele, hogy minden perc idegeskedés, vagy rossz érzelem, a sejtek életét csökkenti.

Relaxáció és légzés

A feszültség tönkreteszi az embereket. Ha nem tehetjük meg, hogy időnként elmenjünk pár napra pihenni, akkor legalább napi pár percet szánjunk lazításra. Nézzünk ki az ablakon, vegyük észre a csodás dolgokat. Ahelyett, hogy több kávét innánk és fáradtan néznénk a monitort, igyunk egy teát és ne csináljunk semmit néhány percig. Idővel meg lehet tanulni relaxálni. Csukd be a szemed és képzeld el, hogy minden lélegzetvétellel áramlik ki belőled a fáradtság és az idegeskedés. Fejleszd ki a saját relaxációs technikádat. Ha megtanulsz lazítani, a fájdalmakat is könnyebben elűzheted a testedből, nem kell mindig gyógyszert bevenni, ha fáj valamid.

A betegségekkel is felveheted a harcot

Bernie Siegel, egy amerikai onkológus végső stádiumban lévő rákos betegeknek tanította meg a vizualizációt. Naponta több alkalommal arra kellett gondolniuk, hogy a rákot kiűzik a szervezetükből, akár egy tüzes vassal, vagy egy állattal, ami felfalja a betegséget, tetszés szerint. Fél év múlva, a betegek 40%-a meggyógyult! A pszichológiai tesztek szerint azok gyógyultak meg, akik optimisták voltak, jó dolgokra gondoltak, akik hittek Istenben és abban, hogy egészségesek lehetnek, hogy a betegséget ki tudják űzni a testükből, hogy felépülnek! A kétség csak nehezíti a gyógyulást.

Az imádkozás is hozzájárul az egészséghez?

Az ima folyamán az ember elmondhatja kéréseit. A doktor úr több alkalommal próbálta és rájött, hogy válaszokat is kaphat az imákra. Az ima segít, a gyógyulásban és minden másban. A hit beindítja a szervezetet, aktiválja az immunrendszert, a gyógyuláshoz is hozzájárul.

Az étkezés is fontos ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket?

Ne együnk annyit, hogy teljesen jóllakjunk. Az egészségünkre is jó hatással van és nem is hízunk, ha ezt követjük. A kutatások szerint a hosszú élethez az egészséges étkezés is hozzátartozik. Zöldségeket, ikrát, joghurtot, szójatejet, gabonapelyhet érdemes fogyasztani. Húst is lehet enni, de mértékkel. A doktor úr nem iszik alkoholt, nem dohányzik és a cukroknak sem híve. Időnként méregteleníti a szervezetét, az nap nem eszik semmit, csak teát iszik. Szerinte ami még ennél is fontosabb, hogy nem ül le mérgesen, dühösen az asztalhoz! Az étkezés ünnep kell legyen, amikor élvezzük a család társaságát és a finom falatokat. Az ételek elkészítése közben is gondoljunk pozitív dolgokra, a szakács gondolatai az általa készített ételben is ott vannak.

Ahhoz, hogy egészségesek lehessünk meg van mindenünk. A Jóisten mindent megadott nekünk amire szükségünk van. Pár dolgot tartsunk be: étkezzünk egészségesen anélkül, pihenjünk eleget, mozogjunk, legyünk optimisták és reményekkel telik! A rossz gondolatok elvesznek az életünkből, a jó gondolatok hosszabbá teszik az életet! Keressük meg minden nap azt aminek örülhetünk, amiért boldognak érezhetjük magunkat. A nehéz napokon is jó dolgokra kell gondolni!

Forrás: ketkes.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!