Ha Sakura, vagy magyar nevén cseresznyefa virágzásról beszélünk, akkor a legtöbb embernek Japán ugrik be, pedig a lélegzetelállító jelenség Kínán is ugyan olyan erővel söpör végig. Nem tudjuk létezhet-e szebb tavaszi látvány ezeknél a képeknél! Íme mindent beborító virágok színes óceánja!

Azok a turisták, akik ebben az időszakban érkeznek Kínába, sok helyszín közül válogathatnak, hogy megcsodálhassák az ottani, virágzó tavaszt. A Yunnan tartományban lévő Kunming állatkertben például március 7-én kezdődött el a 19. Cseresznyevirágzás fesztivál, ami egy hónapon át fogadja a látogatókat, hogy gyönyörködhessenek a több mint 5000 virágzó cseresznyefa és vadalmafa látványában. A 2018-as Shanghai-i Cseresznyevirágzás fesztivál pedig március 16-tól április 15-ig tart a Gucun Parkban, ahol akár kerékpárról vagy kis csónakokból tekinthető meg az itt található körülbelül 12 000 cseresznyefa, és azoknak is legalább nyolcvan fajtája…

Van köztetek olyan, aki láthatta már élőben is esetleg?

CCTVRepor

#3

VCG / Getty ImagesReport

#4

National GeographicReport

#5

VCG / Getty ImagesReport

#6

VCG / Getty ImagesReport

#7

PDChinaReport

#8

VCG / Getty ImagesReport

#9

Fotó: CCTVReport

#10

VCG / Getty ImagesReport

Egészen lenyűgöző, egyszer mindenképpen érdemes ide is ellátogatni a virágzás szerelmeseinek, még nem annyira zsúfolt, mint Japán ugyan ebben az időszakban!

Oszd meg, ha te is lenyűgözőnek találod a képeket!

Forrás:vilaghalo.info


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!